WordPress en Divi

De ideale combinatie

 

Divi is meer dan alleen een thema voor WordPress. Het is ook een Visual Builder. Met andere woorden: Met Divi kun je een website bouwen terwijl je ziet wat je doet. Als je het principe éénmaal door hebt is het een eenvoudige en snelle manier om je website te maken.

Divi werkt met modules waarvan de modules “Tekst” en “Afbeelding” waarschijnlijk de meest gebruikte zijn. Behalve deze twee zijn er nog ongeveer 40 modules, waaronder “Prijstabellen”, “Contactformulier” en “E-mail opt-in” Verder zijn er een flink aantal modules om in combinatie met Woocommerce te gebruiken, waarmee je een schitterende Webshop kunt maken.

Sinds de laatste versie kun je al deze modules ook scroll effecten meegeven. Hieronder een voorbeeld van deze nieuwste optie.

In dit geval schuift de afbeelding naar links als je naar beneden scrolt, maar er zijn nog 5 mogelijkheden.

Met de meegeleverde thema bouwer kun je een Header en een Footer maken die dan vervolgens op alle pagina’s van je website worden weergegeven. Of op alle pagina’s die jij zelf opgeeft. Met deze thema bouwer is het ook mogelijk om voor de body van je website een standaard lay out te maken. Je kunt het lettertype aangeven, de lettergrootte, de afbeeldingen bijvoorbeeld voorzien van ronde hoeken en nog heel veel meer. Als deze instellingen worden dan voor de hele website of alleen voor de opgegeven pagina’s gebruik. Dit werkt reuze handig en zorgt er voor dat je website een uniforme uitstraling krijgt.

 

Responsieve bewerking

Het maken van responsieve websites is eenvoudig met Divi. Divi is standaard responsive, maar gaat met responsive design een stap verder door je volledige controle te geven over elke ontwerpinstelling op elk mobiel apparaat. Hierdoor kun je het uiterlijk van elke module op computers, tablets en smartphones perfect op maat maken.

WordPress en Divi – voor wie is dat geschikt?

Voor iedereen die op een eenvoudige manier een mooie website of webshop wilt maken. Dankzij de vele mogelijkheden die Divi te bieden heeft kan ook jij een website of webshop maken zoals jij die wilt.

TIP!

Er is een Nederlandstalige Handleiding te koop bij Divihandleiding.nl voor € 24,95

Als je Divi aanschaft via Elegantwebdesign.nl site krijg je de Handleiding gratis meegeleverd.

Pre made Layout packs

Met Divi krijg je ook meer dan 100 kant en klare website layout packs. Deze kun je zo gebruiken, wijzig de tekst en eventueel de afbeeldingen en je website is klaar. Het is ook mogelijk afzonderlijke pagina’s van verschillende layout packs door elkaar heen te gebruiken. Met WordPress en Divi maak je op deze manier snel een mooie website.

Hieronder zie je een paar voorbeelden.

WordPress en Divi Layout pack
WordPress en Divi Layout pack
WordPress en Divi Layout pack

Waarom betalen voor een Thema?

Divi is een zogenaamd Premium thema en is dus niet gratis in tegenstelling tot veel andere thema’s. Ik zal de voordelen van Divi op een rij zetten. 

  • Divi is niet alleen een thema maar ook een website builder en thema bouwer
  • Met Divi krijg je ook 100+ website layout packs
  • Inclusief Bloom, een e-mail opt-in plugin
  • Inclusief Monarch, een social media plugin
  • Divi heeft een bibliotheek, waarin je je pagina’s of delen daarvan kunt opslaan voor hergebruik
  • Met Divi maak je één keer de layout voor je berichten/blogs, al je berichten/blogs maken hiervan gebruik.
  • Divi mag je voor een onbeperkt aantal websites of webshops gebruiken.
  • Je kunt de layout van Divi exporteren en vervolgens in een andere website importeren.

Divi kopen op de site van Elegant Themes

Betalen alleen met creditcard

Divi kopen op de site van Elegant Webdesign

Betalen met IDeal